Waar rook is, is smaak


TIPS & TRICKS28 - 04 - 2016

Rook kan een groot verschil maken voor een gerecht. Je kunt het gebruiken om smaak toe te voegen, om iets te laten garen of om het langer houdbaar te maken. Afhankelijk van wat je rookt, kan het effect verschillen. In 'Het Superette Kookboek' geven ze alvast een paar tips om zelf aan de slag te gaan. 
  • Vette producten houden het rookaroma het beste vast.
  • Houd het subtiel. Te lang roken leidt tot een bittere, onaangename smaak.
  • Je rook kan van diverse materialen komen: hooi, kerrieplant, den, kerselaarsnippers of heide bijvoorbeeld, elk heeft een licht verschillend aroma.
  • Je kunt zelf makkelijk een rookoventje maken van een grote metalen kom of bak, of een barbecuestel.Net zoals wanneer je barbecuet, moet je onderaan wat plaats hebben om je rookmateriaal te leggen, en daarop een rooster om je eten op te leggen. Er moet aan alle kanten ruimte zijn opdat de rook kan circuleren rond het eten.

Uit: Het Superette Kookboek, uitgeverij Borgerhoff & LamberigtsWedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!