Nooit meer honger met een goede voorraadkast


TIPS & TRICKS



28 - 04 - 2016

Daar sta je dan: zin in pasta pesto, maar het enige wat je in huis hebt, zijn een paar muffe beschuiten, een restje jonge kaas en wat droge olijven. Om niet voor verrassingen te staan en bijna altijd te kunnen bereiden waar je op dat moment zin in hebt, geven we je een handige en uitgebreide checklist van ingrediënten die je eigenlijk altijd in huis moet hebben, met een lange houdbaarheidsdatum.




 

In de kast…

• volkorenpasta

• rijst (bruine)

• (bio-)aardappelen

• diepvriesgroenten

• kruiden en specerijen (peper, zout, chilipeper, komijn,

paprikapoeder, kerrie, oregano, tijm, kaneel, nootmuskaat,

kruidnagel, laurier, kardemom, gember)

• olijfolie

• sesamolie

• notenolie

• sojasaus

• azijn

• rode ui

• knoflook

• zongedroogde tomaten

• tomaten in blik

• couscous

• bulgur

• noedels

• quinoa

• bonen

• kikkererwten

• pesto

• rode wijn

• bouillonblokjes

• muesli

• rijstwafels

• honing

• noten

• zaden en pitten

• groene thee

• gedroogd fruit

• peulvruchten

In de koelkast…

• eieren

• volkorenbrood

• yoghurt

• groenten (bladgroenten, tomaten, wortelen,

seizoensaanbod)

• kaas

• boter

• vlees/vis/tofu/seitan

Uit: 'De Supermarktchef - Lente/zomer', Jeroen De Pauw, uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!