Hoe herken je verse vis?


TIPS & TRICKS28 - 04 - 2016

Om te controleren of vis wel echt vers is, heb je hele exemplaren nodig. Enkele richtlijnen.
- De geur moet fris en neutraal zijn. Er mag hoogstens een wat zilte jodiumgeur aanwezig zijn. Een expliciete visgeur is geen goed teken.

- De ogen moeten bol en helder zijn met zwarte pupillen. Vermijd vissen met troebele ogen.

- De kieuwen mogen rood en niet slijmerig zijn.

- De huid moet strak dus niet rimpelig zijn.

- De slijmlaag op de huid moet fris en doorzichtig zijn.

- Het vlees moet stevig aanvoelen en bij indrukken terugveren.

- Bij gefileerde vis en vismoten moet het vlees enigszins doorschijnend zijn in plaats van wit. De randen mogen niet uitgedroogd zijn. Gelig vlees wijst op oxidatie. Het vel moet glanzen.

- Schelpdieren moeten levend zijn en gesloten zijn. Is een schelp geopend, dan moet ze bij een tik van je vinger sluiten.

- Oesters moeten zwaar aanvoelen.

- Schaaldieren zoals kreeft en krab zijn bij voorkeur levend.

- Diepvriesvis haal je een dag voor het gebruik uit de verpakking en laat je ontdooien in de koelkast, verpakt in absorberend keukenpapier in een bord of een bakje.

Alles weten over koken met vis? 'Het Grote Noordzeeviskookboek' is een schat aan informatie. 

 Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!