Groenteafval? Heerlijk!


TIPS & TRICKS28 - 04 - 2016

Puilt jouw GFT-bak ook elke week uit met schillen, loof en andere groenteresten? Waarschijnlijk kan je de helft van wat erin beland eigenlijk perfect opeten.

 
In het kookboek van Dagen zonder vlees staan een heleboel handige tips om minder groenteafval over te houden. Wij selecteerden er drie. 

  • In het groene blad van de prei zitten de meeste vitaminen en mineralen. Niet zomaar weggooien dus! Snij het mee op en bewaar het als je wil in de diepvriezer. Daarna kook en mix je het gewoon mee in een soep!
  • Van aardappelschillen maak je de heerlijkste hartige zelfgemaakte chips. Gewoon schoonmaken, frituren en zouten. Voilà!
  • Het bloemkoolblad is zo mogelijk nog gezonder dan de bloemkool zelf. Bij versgeplukte bloemkolen kan je de bladeren er meteen afsnijden zodat ze niet verwelken. De nerven zijn harder maar deze kan je net als selder of wortel rauw eten met een groentedip. Of je kan ze samen met andere groenten wokken, roosteren of in de soep mixen.


Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!