Budgetkoken doe je zo


TIPS & TRICKS28 - 04 - 2016

Op het einde van de maand kan het al eens gebeuren dat je wel héél diep in de buidel moet tasten om nog iets te vinden. Omdat we op eten liefst niet al te veel inboeten: vijf tips om budgetvriendelijk te koken.
 

  • Kook groenten bij voorkeur in een klein laagje water of stoom ze, ook zo kan je besparen op je energiefactuur

  • Diepvriesgroenten en -fruit zonder toevoegingen zijn even gezond als verse groenten, en een prima alternatief voor wanneer je iets ‘buiten het seizoen’ wil eten.

  •  Je kan je diepvries ook gebruiken om restjes in te vriezen wanneer je bepaalde ingrediënten (bv. vlees) in grote hoeveelheden aangekocht hebt.

  • Door het maken van een weekmenu kan je ook heel wat geld besparen, je moet minder weggooien en je kan vooraf ook al nadenken hoe je restjes van de ene dag op een volgende dag kan gebruiken.

    Uit: 'Een hele dag lekker & gezond eten voor 5 euro', Babs Vandervoort & Ilse Cornelis, uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts


Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!