Kookboeken

Toon alle kookboeken



Jouw selectie:



Gezond gulzig met Lien

  • Lien Willaert
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

Bring it on!

  • Dirk Gilis, Filip Fransen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

De Would-Be Chef

  • Sven Ornelis
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

Nooit meer diëten deel 2

  • Sandra Bekkari
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

Nooit meer diëten

  • Sandra Bekkari
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

Le Creuset: grill & plancha

  • Mieke Goffin
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2013

BBQ Academy

  • Koen Maes, Tom De Jaegher
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

Easy Iceland

  • Dagny Ros Asmundsdottir
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

Something to Food About

  • Questlove
  • Random House Usa Inc - 2016

De superette, het kookboek

  • Sarah Lemke, Rose Green, Kobe Desramaults, Dorien Knockaert
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

Simply Nigella

  • Nigella Lawson
  • Flatiron Books - 2015

Sergio Herman, Peter Goossens en Roger Van Damme

  • Marc Declercq, Jan Scheidtweiler, Willem Asaert, Jean-Pierre Gabriel
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2010

Koken het handboek

  • Ter Duinen
  • Lannoo - 2014

Smokey Goodness

  • Jord Althuizen
  • Kosmos Uitgevers - 2016

De helden van het echte eten

  • Barbara Serulus, Johanna Goyvaerts, Mayken Craenen
  • Luster - 2015

Ottolenghi, het kookboek

  • Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi
  • Fontaine uitgevers - 2012

Noma

  • René Redzepi
  • Phaidon - 2011

Vrijmoed

  • Michaël Vrijmoed
  • Lannoo - 2016

Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

Superfoods het handboek

  • Biotona
  • Lannoo - 2015

Dagen zonder vlees

  • Alexia Leysen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

Gezond gulzig met Lien

  • Lien Willaert
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

Bring it on!

  • Dirk Gilis, Filip Fransen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

De Would-Be Chef

  • Sven Ornelis
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

Nooit meer diëten deel 2

  • Sandra Bekkari
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

Nooit meer diëten

  • Sandra Bekkari
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

Le Creuset: grill & plancha

  • Mieke Goffin
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2013

BBQ Academy

  • Koen Maes, Tom De Jaegher
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

Easy Iceland

  • Dagny Ros Asmundsdottir
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

Something to Food About

  • Questlove
  • Random House Usa Inc - 2016

De superette, het kookboek

  • Sarah Lemke, Rose Green, Kobe Desramaults, Dorien Knockaert
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

Simply Nigella

  • Nigella Lawson
  • Flatiron Books - 2015

Sergio Herman, Peter Goossens en Roger Van Damme

  • Marc Declercq, Jan Scheidtweiler, Willem Asaert, Jean-Pierre Gabriel
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2010

Koken het handboek

  • Ter Duinen
  • Lannoo - 2014

Smokey Goodness

  • Jord Althuizen
  • Kosmos Uitgevers - 2016

De helden van het echte eten

  • Barbara Serulus, Johanna Goyvaerts, Mayken Craenen
  • Luster - 2015

Ottolenghi, het kookboek

  • Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi
  • Fontaine uitgevers - 2012

Noma

  • René Redzepi
  • Phaidon - 2011

Vrijmoed

  • Michaël Vrijmoed
  • Lannoo - 2016

Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

Superfoods het handboek

  • Biotona
  • Lannoo - 2015

Dagen zonder vlees

  • Alexia Leysen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

Gezond gulzig met Lien

  • Lien Willaert
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 24,95

Lichte recepten voor zonnige dagen

Na ‘Liens Lichte Klassiekers’ en ‘Gezond gulzig (herfst/winter)’ haalt Lien Willaert haar trukendoos boven om via kleine ingrepen nu ook haar zomerse recepten minder calorierijk en vooral veel gezonder te maken.

Uiteraard opnieuw zonder in te boeten aan smaak. Want zeg nu zelf: in de lente en zomer doen we allemaal om ter hardst ons best om er zo slank mogelijk uit te zien, maar tegen een aperitief op een terras of een gezellige barbecue zeggen we niet graag ‘nee’. Lien bewijst dat de twee wel degelijk met elkaar te verzoenen zijn, zodat je kan genieten van zonnige dagen vol smaak zonder je schuldig te moeten voelen!

Samen met het excellentiecentrum Food2Know van de universiteiten van Gent, Antwerpen en Brussel nam ze elk recept onder de loep, zodat je als lezer wetenschappelijk verantwoorde informatie krijgt over de voedingswaarde, calorieën, vett en en koolhydraten.



€ 24,95


Bring it on!

  • Dirk Gilis, Filip Fransen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

€ 27,95

Het ultieme feestkookboek

Wie heeft er geen jeugdherinnering aan die spanning in huis de dagen voor een groot feest? Je moeder die een halve dag boodschappen deed en anderhalve dag in de keuken stond, schijnbaar alles onder controle. En tijdens het feest zelf stond ze te wroeten in de keuken tot de laatste gast de deur uit was. Om zich dan met haar laatste krachten op de afwas te storten. Cateraars Dirk Gilis en Filip Fransen zien het liever anders. Als je thuis een feest geeft, moet iedereen kunnen meegenieten. En dus ook de gastheer of -vrouw.

In 'Bring it on' geven deze twee oprichters van het traiteurscollectief Witlov hun zorgvuldig verzamelde kennis en expertise over de organisatie van diners voor grote groepen prijs. Ze leren je hoe je via een goede voorbereiding en enkele slimme trucjes een fantastisch en stressvrij feest organiseert. Op het menu? Meer dan 250 recepten, zowel klassieke gerechten als hedendaagse combinaties, maar steeds met een toffe twist die je feest onvergetelijk maakt. 

Gedaan dus met zweten en zuchten. Vanaf nu kan iedereen genieten van de feestvreugde.



€ 27,95


De Would-Be Chef

  • Sven Ornelis
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

€ 24,95

Iedereen kan koken

You can’t have it all: én gevierd radiopresentator zijn én topchef. 

Of toch? Q-musicpresentator en foodie Sven Ornelis weet alvast hoe hij zijn gasten kan verbluffen met een fantastische maaltijd zonder dat hem dat al te veel moeite kost. Met een paar slimme trucjes slaagt hij erin een simpele pasta er toch indrukwekkend te doen uitzien. Of met enkele restjes uit de koelkast een waar feestmaal te bereiden. 

En hij is klaar om als de would-be chef zijn geheimen te delen! Inspiratie voor zijn kookkunsten haalt Sven op restaurant, bij vrienden, op het internet, uit bekende en minder bekende kookboeken en uit zijn reizen. Daarna is het de beurt aan zijn eindeloze fantasie: roze pasta, mosselen met Martini, gepimpte Dr. Oetker pizza of kip met cola en ketchup? Sven kookt zonder heilige huisjes en verrast zijn gasten maar al te graag met een buitengewoon maar vooral haalbaar en zeer smakelijk diner. En uiteraard geef hij ook zijn geheimen prijs om zelfs in dieettijden van eten iets plezierigs te maken. 

Kleur zelf buiten de lijntjes in de keuken en laat de would-be chef in je los dankzij de inspirerende recepten van Sven Ornelis. 



€ 24,95


Nooit meer diëten deel 2

  • Sandra Bekkari
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

€ 24,95

Je dagelijkse leidraad voor een gezond, slank en energiek leven

In de bestseller 'Nooit meer diëten' leerde voedingsdeskundige Sandra Bekkari hoe je jezelf in 7 eenvoudige stappen een gezond voedingspatroon kan aanleren dat diëten voor eens en altijd overbodig maakt. Deze opvolger focust vooral op de moeilijke momenten, waarop de verleiding genadeloos toeslaat. Wat met een periode van stress op het werk of in je privé, waardoor die goede voornemens te veel ruimte lijken te nemen in je overvolle hoofd? Wat doe je op feestjes, als ‘nee’ zeggen haast onmogelijk lijkt? 

Op deze en veel meer vragen biedt 'Nooit meer diëten 2' een duidelijk antwoord, aan de hand van praktische tips en handige dagschema's. Met opnieuw 60 lekkere en makkelijke recepten (inclusief meeneemlunchen!) voor de hele familie.



€ 24,95


Nooit meer diëten

  • Sandra Bekkari
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

€ 24,95

In 7 stappen naar een gezond, slank en energiek leven

Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van de noodzaak van gezond eten, is het niet altijd gemakkelijk om ook effectief de omschakeling te maken. ‘Saai’, ‘niet lekker’, ‘hongergevoel blijft’, de vooroordelen zijn legio. De Sana-methode bewijst dat het anders kan. Op basis van het oorspronkelijke mediterrane dieet, met natuurlijke voedingsmiddelen en een prominente plaats voor superfoods, biedt Sana een manier aan om een gezond voedingspatroon toe te passen in de dagdagelijkse en smakelijke keuken.

Sandra Bekkari heeft haar strepen alsvoedingsdeskundige al verdiend: met haar voedingsadviesbureau ‘Sana’ begeleidde ze samen met een team van consulenten al heel wat mensen naar een gezondere levensstijl. In haar boek‘Nooit meer diëten’ brengt ze haar wetenschappelijk gefundeerde voedingskennis op een concrete en praktische manier naar de lezers. Een omschakeling in 7 stappen, waarbij de focus ligt op goede gewoontes die grote veranderingen kunnen teweegbrengen. Met aangepaste, eenvoudige recepten en een bijgevoegd werkboekom zelf je vorderingen bij te houden. 



€ 24,95


Le Creuset: grill & plancha

  • Mieke Goffin
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2013

€ 9,95

Grillen kan op verrassend veel manieren en koken op de plancha bakplaat wordt steeds populairder. Makkelijk, snel klaar en bereid met weinig of geen vetstoffen. Buiten of binnen, grill en plancha smaken even lekker op een warme, zonnige dag als op een koele avond. Zo geniet iedereen van de vele mogelijkheden van eten à la plancha - of het nu vlees-, vis-, vegetarische of zoete gerechten zijn.

 



€ 9,95


BBQ Academy

  • Koen Maes, Tom De Jaegher
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

€ 24,95

Het ultieme barbecueboek

Warme dagen, sfeervol gedekte tafels in de tuin, gasten die keuvelend binnensijpelen en geuren vanaf de grill die de smaakpapillen beginnen te prikkelen. Barbecueën is genieten, dat staat vast. Zowat iedereen kan dan ook barbecueën. Of toch niet?

Barbecueën is zoveel meer dan een stukje vlees op een warme grill gooien. Om je gerechten perfect knapperig en gaar te krijgen, heb je toch enige vakkennis nodig. In dit ultieme barbecueboek begin je van de basis. Je krijgt alle informatie om stap voor stap een ware barbecuechef te worden, die de meest verrassende en originele culinaire gerechten kan klaarmaken op de grill.

BBQ Academy biedt als barbecueschool opleidingen aan voor barbecueliefhebbers en hobbykoks, zowel voor beginners als voor ervaren grillmeesters. Voor de eerste keer bundelen ze hun expertise in een boek. Ze onthullen de geheime wereld van grill- en baktechnieken, van marinades en kruidencombinaties, van food pairing en vlekkeloos dresseren.

  •  


€ 24,95


Easy Iceland

  • Dagny Ros Asmundsdottir
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

€ 24,95

Lekkere, lichte en vooral easy recepten, geïnspireerd door de Ijslandse keuken

Het ruwe en spectaculaire IJsland maakte de laatste jaren furore als populaire reisbestemming. Maar ook de IJslandse keuken is het ontdekken waard! 

Met haar traiteurservice Fisk Boutique, in het televisieprogramma De Perfecte Keuken met Piet Huysentruyt en in Toasted! op de kooktelevisiezender Njam! verraste de blonde keukenprinses Dagny Rós vriend en viking met haar Scandinavische kookkunsten. In haar boek‘Easy Iceland’ maakt ze je helemaal wegwijs in de gezonde maar vooral lekkere eetcultuur van haar geboorteland. 

Dagny Rós wil in haar boek aantonen dat koken absoluut niet moeilijk hoeft te zijn, of je nu eten klaarmaakt voor een doordeweekse dag of voor een feestelijk diner voor vrienden of familie. Er is één constante in haar keuken: fun! Koken moet leuk zijn. Liefst zo gezond mogelijk, maar een decadente Snickerstaart waar je de vingers van af likt, dat mag ook af en toe. 

Dagny’s keuken, dat is zorgeloos genieten van puur voedsel. Haar credo ‘easy, healthy, delicious’weergalmt in al haar recepten. 



€ 24,95


Something to Food About

  • Questlove
  • Random House Usa Inc - 2016

€ 31,99

Questlove is a drummer, producer, musical director, culinary entrepreneur, and New York Times best-selling author. What unites all of his work is a profound interest in creativity. In somethingtofoodabout, Questlove applies his boundless curiosity to the world of food. In conversations with ten innovative chefs in America, he explores what makes their creativity tick, how they see the world through their cooking and how their cooking teaches them to see the world. The conversations begin with food but they end wherever food takes them. Food is fuel. Food is culture. Food is history. And food is food for thought. 

Featuring conversations with: Nathan Myhrvold, Modernist Cuisine Lab, Seattle;  Daniel Humm, Eleven Madison Park, and NoMad, NYC;  Michael Solomonov, Zahav, Philadelphia; Ludo Lefebvre, Trois Mec, L.A.; Dave Beran, Next, Chicago; Donald Link, Cochon, New Orleans;  Dominque Crenn, Atelier Crenn, San Francisco;  Daniel Patterson, Coi and Loco'l, San Francisco; Jesse Griffiths, Dai Due, Austin; and Ryan Roadhouse, Nodoguro, Portland



€ 31,99


De superette, het kookboek

  • Sarah Lemke, Rose Green, Kobe Desramaults, Dorien Knockaert
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2015

€ 29,95

De Superette staat voor gezond, lokaal eten. Maar bovenal gaat het in deze bakkerij annex grill- en pizzarestaurant over comfort food, over het soort eten waar je zin in hebt als je 's zondags wakker wordt. 

Met 'Het Superette Kookboek' tonen de drie chefs van de Gentse eetzaak hoe je thuis zelf aan de slag kunt. Het is een boek over ambacht en eerlijke ingrediënten, maar vooral over keukenplezier. Over slow food ook, want voor sommige recepten moet je geduld hebben. Maar ze vragen daarom geen uren uitsloverij of jaren kookervaring. Wel het verlangen om iets nieuws te proberen. En voor je het goed beseft, maak je zelf heerlijk geurend roggebrood, verse croissants, de meest fantastische pizza's, karaktervolle paté, tomatenchutney en zoveel meer. 

Chef-kok Kobe Desramaults (In de Wulf, De Vitrine) is samen met Rose Greene en Sarah Lemke oprichter van De Superette, dat in 2014 werd bekroond tot beste Belgische restaurantconcept. Dorien Knockaert (De Standaard) leidde vanuit haar ervaring als culinair journaliste alles in goede banen. Piet De Kersgieter zorgde voor de mooie fotografie. 



€ 29,95


Simply Nigella

  • Nigella Lawson
  • Flatiron Books - 2015

€ 31,75

Whatever the occasion, food - in the making and the eating - should always be pleasurable. Simply Nigella taps into the rhythms of our cooking lives, with recipes that are uncomplicated, relaxed and yet always satisfying.

From quick and calm suppers (Miso Salmon, Cauliflower & Cashew Nut Curry) to stress-free ideas when catering for a crowd (Chicken Traybake with Bitter Orange & Fennel), or the instant joy of bowlfood for cosy nights on the sofa (Thai Noodles with Cinnamon and Prawns), here is food guaranteed to make everyone feel good.

Whether you need to create some breathing space at the end of a long week (Asian-Flavoured Short Ribs), indulge in a sweet treat (Lemon Pavlova, Chocolate Chip Cookie Dough Pots) or wake up to a strength-giving breakfast (Toasty Olive Oil Granola), Nigella's new cookbook is filled with recipes destined to become firm favourites.

Simply Nigella is the perfect antidote to our busy lives: a calm and glad celebration of food to soothe and uplift.



€ 31,75


Sergio Herman, Peter Goossens en Roger Van Damme

  • Marc Declercq, Jan Scheidtweiler, Willem Asaert, Jean-Pierre Gabriel
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2010

€ 34,95

Haalbare toprecepten stap voor stap

In dit prestigieuze kookboek leggen dé drie topchefs van het moment (Sergio Herman, Peter Goossens en Roger van Damme) haarfijn uit hoe je hun favoriete gerechten klaarmaakt.

Stap voor stap, rechttoe rechtaan en verrassend helder onthullen de drie onbetwiste grootmeesters van de Belgische en Nederlandse gastronomie hun keukengeheimen. 

Zo wordt sterrenkeuken een haalbare kaart.



€ 34,95


Koken het handboek

  • Ter Duinen
  • Lannoo - 2014

€ 60,00

Kookboeken heb je in alle smaken, geuren en kleuren. Maar nu is er hét ultieme kookboek van Hotelschool Ter Duinen. De syllabus van hotelschool Ter Duinen, opgebouwd uit jarenlange ervaring en duizenden losse notities, werd gebundeld in een luxueus boek: Koken, het handboek. Met deze recepten leerden Jeroen Meus, Piet Huysentruyt, Peter Goossens en Geert Van Hecke koken!



€ 60,00


Smokey Goodness

  • Jord Althuizen
  • Kosmos Uitgevers - 2016

€ 24,95

Rokerig, slow, smeulend en fingerlickin’ lekker: dat is barbecueën zoals het bedoeld is. Met het Smokey Goodness BBQ boek onthult wereldkampioen BBQ Jord Althuizen alle tricks of the trade van het echte barbecueën USA-style. Met gouden tips over vuur en temperatuur en stoere recepten vol pit en smaak. Burgers, wings, gegrilde cote de boeuf, pulled pork of zelfs hele speenvarkens – we are hooked, wij willen meer!

Jord Althuizen is ondernemer, jurylid van de RTL4 BBQ-show Grillmasters én wereldkampioen BBQ in de categorie Whole Hog (speenvarken). Na in Amerika geproefd te hebben van true barbecue startte hij barbecue-catering SMOKEY GOODNESS met als missie Nederland in vuur en vlam te zetten voor ware barbecue.



€ 24,95


De helden van het echte eten

  • Barbara Serulus, Johanna Goyvaerts, Mayken Craenen
  • Luster - 2015

€ 29,95

Alle Dagen Honger is het foodcollectief van Barbara SerulusJohanna Goyvaerts en illustratrice Mayken Craenen, drie dames met een zwak en een passie voor echt eten. Tijdens hun festival Krachtvoer en op hun meermaals bekroonde blog Alle Dagen Honger delen ze die passie onder andere door de mensen aan het woord te laten die dat echte eten maken: food artisans die voor een kleinschalige en ambachtelijke aanpak kiezen, die bijvoorbeeld brood bakken met niets meer dan bloem, zout, water en eindeloos veel geduld, of boter van eigenhandig gemolken melk die verandert van kleur en smaak naargelang het seizoen.

Deze ambachtsmensen zijn de helden van het echte eten die de hoofdrol spelen in dit boek. Barbara en Johanna gingen het voorbije jaar bij 20 van hun helden op bezoek: kleine foodproducenten die met kennis en kunde het lekkerste brood, de perfect gedraaide worst, de duurzaamste kweekvis en de geelste boter maken. Ze kwamen in graanmolens, slagersateliers, koeienstallen, rijpingscellen en brouwzalen. Ze luisterden naar de verhalen van de oude garde op plekken waar de tijd heeft stilgestaan, zoals de kaasmakerij van laatste mandjeskaasmaker in Brussel. Maar ook ze zochten ook jonge honden op zoals de twee dames achter de eerste zeewierboerderij op de Oosterschelde.

Johanna en Barbara luisterden met bewondering en nieuwsgierigheid en schreven de verhalen neer van onder andere een wildversnijder, een koffiebrander, een oesterkweker, een misomaker, een kaasrijper, een kombuchabrouwer, een serrist, een appelteler, een charcutier... De 20 portretten worden geïllustreerd met heldere beelden van fotograaf Senne van der Ven en kenmerkende tekeningen van Mayken Craenen. Het boek bevat daarnaast ook heel wat recepten zodat je thuis aan de slag kunt met echt eten.



€ 29,95


Ottolenghi, het kookboek

  • Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi
  • Fontaine uitgevers - 2012

€ 29,95

140 originele recepten – van complete hoofdgerechten, via gezonde en snelle salades tot Ottolenghi’s beroemde gebak en brood. Prachtige vormgeving en fotografie, in de stijl van de moderne en elegante winkels van Ottolenghi. Voor liefhebbers van kleurrijke, eerlijke gerechten en de smaken van het Midden-Oosten. Reeds 20.000 exemplaren van  verkocht in Nederland en België



€ 29,95


Noma

  • René Redzepi
  • Phaidon - 2011

€ 49,95

Winnaar Best vormgegeven kookboek van het jaar 2011

Dit betoverende kookboek geeft een exclusief kijkje in een van de interessantste restaurants ter wereld, Noma, en zijn invloedrijke chef-kok Rene Redzepi. Het onthult de filosofie en de processen achter dit Kopenhaagse restaurant met twee Michelinsterren. Dit boek bevat een unieke en bijzondere collectie van ruim 90 recepten, elk gemaakt door Redzepi en in Noma geserveerd met meer dan 200 unieke fotos van de gerechten, het restaurant, de leveranciers en het inspirerende Noordse landschap.



€ 49,95


Vrijmoed

  • Michaël Vrijmoed
  • Lannoo - 2016

€ 34,99

Michaël Vrijmoed kiest in dit boek per seizoen voor drie producten die hem nauw aan het hart liggen en waarmee hij telkens drie inspirerende en eenvoudig uitvoerbare gerechten bereidt. Door simpele handelingen laat hij de complexe smaak en unieke textuur van bekende en minder evidente ingrediënten optimaal tot hun recht komen. Als uniek toemaatje vertelt hij telkens via proefnotities waarom hij zo te werk gaat.

Michaël Vrijmoed legde een indrukwekkend parcours af vooraleer hij besliste om zich als chef in zijn gelijknamig restaurant in Gent te vestigen. Wat hij onderweg onder meer - en vooral bij Guy Van Cauteren en Peter Goossens als zijn voornaamste leermeesters - oppikte, vertaalt zich in een creatief, breed gevarieerd en gemakkelijk toegankelijk keukenrepertoire waarvan dit eerste boek het smaakintensief distillaat vormt.



€ 34,99


Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95


Superfoods het handboek

  • Biotona
  • Lannoo - 2015

€ 29,99

We weten allemaal hoe belangrijk gezond eten is. Maar wat betekent 'gezond' en krijgen we door ons huidig voedingspatroon wel alle essentiële voedingsstoffen binnen? Superfoods - Het handboek vertelt je op een wetenschappelijk onderbouwde manier wat gezond eten is, waarom een gezond voedingspatroon zo belangrijk is en waarom het interessant is om je dagelijkse dieet aan te vullen met superfoods.

Met superfoods wordt een ruim gamma bessen, noten, zaden, grassen, paddenstoelen en andere voedingsmiddelen bedoeld die bomvol essentiële voedings- en beschermstoffen zitten, zoals baobab, gojibessen, açaí, tarwegras, chiazaad en moringa. Ze zijn een echte hype en ondertussen bij een heel breed publiek bekend. Maar heel wat mensen hebben er geen idee van hoe ze gebruikt worden en waar ze goed voor zijn. In dit boek worden alle superfoods onder de loep genomen en uitgelegd waarom ze zo goed voor je zijn.

Om meteen zelf aan de slag te kunnen, vroegen we bekende chefs, waaronder Gert De Mangeleer, Sofie Dumont en Peter De Clercq, naar hun lekkerste recepten met superfoods. Een eenvoudige smoothie maar ook een chique feestmaaltijd krijgen een geweldige gezondheidsboost dankzij een dosis superfoods.



€ 29,99


Dagen zonder vlees

  • Alexia Leysen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 24,95

In ‘Dagen zonder vlees’ tonen bekende Vlaamse koks op een ongedwongen en sympathieke manier dat duurzame voeding ook lekker, gezond, goedkoop en gemakkelijk kan zijn. De opgelegde beperking (geen vlees of vis) leidt tot creativiteit die ze loslaten op de groenten van het seizoen. Dat het aanstekelijk werkt, bewijzen ze in het boek, met hun favoriete vegetarische recepten en inspirerende tips om duurzamer te koken en te eten. Met Jeroen Meus, Jeroen De Pauw, Peter Goossens, Michaël Vrijmoed, Wim Ballieu, Dorien Knockaert en vele anderen.



€ 24,95





Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!