Zeer rode poon



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 500 g grof zeezout
  • de schil van 1 kaffirlimoen
  • de schil van 1 citroen
  • de schil en het sap van 1 sinaasappel
  • 1 bosje dille
  • 5 steranijsjes
  • 1 kg rode bieten, voorgekookt
  • 2 verse rode ponen of 4 filets
  • olijfolie
  • peper en zout
  • groene of paarse kruiden, zoals shiso, Scarlet Cress® of kervel

 

Bereiding

Mix het grof zeezout met de schil van de limoen, de citroen en de sinaasappel, de dille en de steranijsjes in de keukenrobot fijn, samen met 1 rode biet. Fileer de vis en ontdoe van het vel. Leg de filets 20 minuten in de zoutmarinade. Spoel met ijskoud water en laat in de koelkast rusten. Steek de rest van de rode bieten in rondjes en staafjes uit met een appelboor en een parisiennelepel. Meng de staafjes en rondjes rode biet met olijfolie, het sinaasappelsap en peper en zout. Schik de vis en de rode biet afwisselend op een bord. Maak een puree met de rest van de rode bieten en verdeel die op het bord. Werk af met groene of paarse kruiden.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!