Zeekat ‘North sea chefs’



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 1 grote zeekat
  • 3 dl olijfolie
  • 1 zakje inktvisinkt
  • 0,5 l visfumet
  • 7 g Agar®
  • boter
  • 2 eierdooiers
  • 1 dl olijfolie
  • het sap van 1⁄2 limoen
  • enkele toppen mosterdsla
  • 1 kl matchapoeder

 

Bereiding

Reinig de binnenkant van de zeekat en kuis hem op. Konfijt de koraal ervan in de olijfolie. Voeg eventueel de ingewanden van de zeekat toe bij de visfumet en kook in. Kook de visfumet in en meng met de zakjes inkt. Kook 0,5 liter visfumet op met de Agar ®, spuit in spaghettibuisjes, laat hard worden en haal ze uit. Leg de lichamen van de zeekat op elkaar en vries ze in. Snijd uit de zijkanten vierkantjes en kleur die aan in boter. Werk de gekonfijte koraal met de eierdooiers en olijfolie op tot een emulsie in de Vita-Prep ® of Thermomix ®. Snijd de ingevroren zeekat in fijne plakjes, verdeel ze op de borden en smeer ze in met olijfolie en het limoensap.

Afwerking

Schik er de spaghetti van inkt op de fijne plakjes zeekat. Leg er de gebakken zeekat bij. Werk af met de emulsie van koraal, met toppen van mosterdsla en met matchapoeder dat je erover strooit. 

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!