Wulken met zwarte look



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 500 g wulken
  • court-bouillon
  • 1 fijngesneden sjalot
  • enkele sprietjes fijngesneden bieslook
  • 0,5 l gevogeltefond
  • 6 g Agar®
  • 1 pakje inktvisinkt
  • 3 el mayonaise
  • 1 el zwarte lookpasta
  • 10 stengels hiziki
  • Jang sauce
  • zwarte sesamzaad

 

Bereiding

Spoel de wulken goed en gaar ze gedurende 20 minuten in een court-bouillon. Haal ze uit, spoel ze nog eens en versnijd ze fijn. Meng dit met een fijngesneden sjalot en wat fijngesneden bieslook. Kook de gevogeltefond de op met de Agar ® en de inktvisinkt, stort dun uit over een plateau en laat uitharden. Meng de mayonaise met de zwartelookpasta en schep in een spuitzak. Week de hiziki in lauwe Jang sauce. Cutter het sesamzaad en droog het.

Afwerking

Spuit dotjes zwartelookpasta, verdeel er de stengels hiziki op en werk af met het poeder van zwarte sesam. 

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!