West-Vlaams rood rundvlees met palmkool, auberginecrème en jonge wortel



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


Het vlees

  • 600 g dunne lende (entrecote, zonder been)
  • boter
  • peper en zout

 

De groenten

  • 10 harten van palmkool, zonder bladeren en in de lengte gesneden
  • 10 g boter
  • 12 jonge wortelen, geschild en met loof tot 3 cm
  • 1 snufje komijn
  • 1 snufje suiker
  • 2 aubergines, geschild en in de lengte gesneden
  • peper en zout
  • knoflook
  • olijfolie
  • 1 el witte miso
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 8 Parijse wortelen

 

Afwerking

  • afrikaantjes
  • 1 dl fond
  • 2 blaadjes gelatine, geweekt

 

Bereiding

Het vlees

Kleur het vlees aan in de pan met boter en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten verder garen in de oven op 200 °C en laat daarna 15 minuten rusten in aluminiumfolie zodat de sappen zich weer kunnen vermengen. Snijd het vlees in blokjes.

De groenten

Bak de halve palmharten in boter. Kook de jonge wortelen gaar in gezouten water. Maak met de rest van de wortelen een crème: bak ze aan in boter, voeg peper en zout, komijn en suiker toe. Mix, doe in een spuitzak en maak dotjes.

Leg de aubergines op een vel aluminiumfolie, bestrooi met peper, zout en knoflook en druppel er wat olijfolie over. Wikkel de folie dicht en bak in de oven op 180 °C. Doe de aubergines in de Thermomix® samen met de witte miso en de Griekse yoghurt.

Schil de Parijse wortelen niet, maar schrob ze met een ijzeren sponsje of grof zeezout. Bak ze in de pan met boter.

Voor de afwerking

Werk de dotjes af met een afrikaantje.

Voor het koetje: meng de fond met de gelatine en giet in een vormpje. Laat opstijven in de koelkast. Leg het koetje net voor het opdienen op het warme bord, zodat het smelt.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!