Volkorenbrood


met de combistoomoven


Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 1 tot 6 personen.

Ingrediënten


  • 400 g volkorenroggemeel
  • 100 g speltbloem
  • 10 g zout
  • 10 g droge gist
  • 320 ml lauwwarm water
  • 40 g zachte boter
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  • Meng het volkorenroggemeel en de speltbloem in een kom.
  • Voeg het zout aan de ene kant toe en de gist aan de andere kant
  • Voeg langzaam het water toe, samen met de boter, en meng goed met de keukenrobot tot een mooi deeg. Het is mogelijk dat niet al het water nodig is.
  • Voeg aan het einde van het kneden de olijfolie toe en meng.
  • Plaats de mengkom met het deeg in de combi-stoomoven en kies DEEG LATEN RIJZEN. Stel in op 30 minuten. 
  • Sla na het rijzen de lucht uit het deeg en vorm het deeg tot een mooi brood.
  • Wrijf een beetje bloem boven op het deeg voor een authentiek effect.
  • Leg het deeg in een bakvorm en plaats op een bakrooster in de combi-stoomoven. Stel volgende stappen in:
    • stap 1: COMBINATIEGAREN, HETELUCHT PLUS, 35 °C, 80% vocht, 30 minuten;
    • stap 2: COMBINATIEGAREN, BOVEN-ONDERWARMTE, 200 °C, 80% vocht, 15 minuten;
    • stap 3: COMBINATIEGAREN, BOVEN-ONDERWARMTE, 200 °C, 30% vocht, 15 minuten;
    • stap 4: COMBINATIEGAREN, BOVEN-ONDERWARMTE, 30 °C, 30% vocht, 5 minuten.
  • Laat het brood afkoelen op een rooster alvorens het aan te snijden. 

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!