Varkensnek met aubergine, ui en wortel



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 1 kg varkensnek Duroc d'Olives
  • 1 teen knoflook
  • boter
  • 6 aubergines
  • olijfolie
  • 4 grote zandwortelen
  • 4 grote uien
  • 2 dl port
  • 5 dl bruine fond
  • 40 g mosterdsla

Bereiding

Kruid de varkensnek royaal met peper en zout en plaats in een vacuümzak met de knoflook en een klont boter. Laat 4 uur garen in de Roner® op 62 °C.

Snijd de aubergines in de lengte in tweeën, kerf het vruchtvlees in, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak gaar in de oven op 190 °C. Hol de aubergines uit en mix het vruchtvlees fijn.

Schil de wortelen, hak fijn en stoof gaar in boter. Pureer de wortelen en kruid met peper en zout.

Bak het varkensvlees na het garen goudbruin in boter en haal uit de pan. Voeg de gesnipperde uien toe en fruit mooi goudbruin. Blus met de port en de bruine fond en laat inkoken tot een compote.

Afwerking

Trek strepen van de auberginecrème en wortelpuree met behulp van een paletmes. Snijd het varkensvlees in plakjes en schik op de auberginecrème en de wortelpuree. Lepel de uiencompote over het varkensvlees en werk af met de mosterdsla.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!