Varkenslapje op Weense wijze met gesauteerde aardappelen



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 0,75 kg aardappelen
  • 150 g geklaarde boter
  • 30 g peterselie
  • 60 g bloem
  • 1 dl eiwit
  • peper
  • 10 g olie
  • 100 g paneermeel
  • 1dl + 40g olie + boter
  • 40 g gebruinde boter
  • 2 eieren, hardgekookt
  • 1 citroen
  • 4 ontpitte olijven
  • 4 ansjovisfilets
  • 30 g kappers
  • 4 varkenslapjes Duroc d'Olives

Bereiding

Kook de gewassen aardappelen in de schil beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af, pel ze en laat ze wat afkoelen. Snijd ze in schijven van 3 à 4 millimeter dik en bak ze goudbruin in de geklaarde boter. Kruid met zout en strooi er de peterselie over bij het doorgeven.

Paneer de varkenslapjes op Engelse wijze.

Wentel ze in de bloem en klop de overtollige bloem af. Haal ze door het losgeslagen eiwit gemengd met zout, peper en olie. Druk ze tot slot goed aan in het paneermeel.

Bak de gepaneerde varkenslapjes in de olie en 40 gram boter.

Dresseer de varkenslapjes en giet er de gebruinde boter over.

Pel de eieren, scheid de dooiers van het eiwit en hak dit afzonderlijk fijn. Schil de citroen à vif en snijd deze in schijfjes.

Dresseer de varkenslapjes op een ovale schotel.

Plaats op ieder varkenslapje een schijfje citroen met daarop een ontpitte olijf met een ansjovisfilet rondom gedraaid. Schik er toefjes gehakt eiwit en eierdooier, kappers en peterselie bij, of schik deze in een gebogen lijn naast het vlees. Geef de gesauteerde aardappelen afzonderlijk door.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!