Varkensgebraad met picklesroomsaus, groene boontjes met spek en gegratineerde aardappelen



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 400 g groene boontjes
  • 40 g uien, versnipperd
  • 20 g boter
  • 150 g gerookt spek
  • 1,2 kg aardappelen
  • 150 g boter
  • peper
  • 100 g uien
  • 100 g wortel
  • 0,5 liter bruine bouillon
  • 8 g aardappelzetmeel
  • 80 g sjalotten
  • 200 g pickles
  • 2 dl room
  • 800 g varkensbraadvlees Duroc d'Olives

Bereiding

Zie dit recept, maar vervang de courgette door groene boontjes met spek. Echaudeer de groene boontjes , giet ze af en verfris ze. Stoof de uien aan in wat boter.

Snijd het spek in reepjes, blancheer, giet af, verfris, laat uitlekken en bak het vervolgens lichtbruin in wat boter.

Voeg de boontjes en het spek bij de gestoofde uien, kruid met een beetje zout en wat peper, en warm alles nog eens goed op.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!