Tomaat garnaal



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 200 g ongepelde garnalen
  • 2 el mayonaise
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml witte wijn
  • 500 ml visfumet
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 g Agar®
  • 20 g avrugakaviaar
  • Provençaalse kruiden
  • 12 kleine honingtomaten
  • 4 gele kerstomaten

 

Bereiding

Pel de garnalen en meng met de mayonaise. Stoof de garnalenpantsers in olie aan. Voeg de fijngesneden uien en wortelen toe. Roer er de tomatenpuree door en bevochtig met de witte wijn en de visfumet. Voeg de look, de tijm en de laurier toe. Laat 30 minuten trekken. Mix en giet door een sauszeef.

Kook 500 ml van de jus op met de Agar® en laat opstijven. Snij in vierkantjes en werk af met de kaviaar en een takje groen.

Halveer de honingtomaten. Bak de kerstomaten in hete olijfolie in een pan en kruid goed met peper, zout en Provençaalse kruiden. Schik de tomaten en de garnalen op een bord en werk af met een puntje mayonaise.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!