Tiramisu



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 2,5 dl koffie
  • 3 g Agar®
  • 4 eierdooiers
  • 60 g suiker
  • 1⁄2 pot mascarpone
  • 1 dl Amaretto
  • 2 blaadjes gelatine, geweekt
  • 4 dl room, half opgeklopt
  • cacaopoeder

 

Bereiding

De mascarpone

Kook de koffie op met de Agar®. Stort dun uit op een bakplaat met opstaande rand en prik er fijne rondjes uit. Plak ze tegen je glaasje. Klop de eierdooiers met de suiker op tot een ruban. Meng er de mascarpone onder. Warm de Amaretto op en los er de gelatineblaadjes in op. Doe dit bij de ruban en meng er de room onder. Verdeel in de glaasjes en werk af met cacaopoeder.

De stokjes

Kook de suiker op met het water tot 119 °C. Klop het eiwit op en giet er het suikerwater in een fijn straaltje bij terwijl je klopt. Spuit het schuim in stokjes en laat 6 uur drogen in een droger op 60 °C.

Afwerking

Werk de glaasjes af met de stokjes en een beetje gezeefd cacaopoeder.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!