Terrine van rog



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 8 kleine roggen, gefileerd
  • 8 rogwangen
  • 500 ml visfumet
  • 8 roglevers
  • 500 g shiitakes
  • 1 l tomatencoulis
  • 10 blaadjes gelatine, geweekt
  • peper en zout
  • 1 krop frisee
  • 2 eierdooiers
  • 2 el azijn
  • 1 el mosterd
  • 4 dl notenolie (hazelnoot)
  • 6 kappertjes
  • dille

 

Bereiding

Laat de roggen in de oven 6 minuten gaarstomen onder een aluminium plaat. Kook de rogwangen in de visfumet. Kook de roglevers in dezelfde fumet. Kook de shiitakes in de fumet. Warm de tomatencoulis op en los er de gelatine in op. Kruid goed met peper en zout. Bouw de terrine op en leg tussen elke laag een schepje coulis. Laat in de koelkast onder een gewicht opstijven. Maak een mayonaise met de frisee, de eierdooiers, de azijn, de mosterd en de notenolie. Haal de terrine uit de vorm en snijd in fijne plakjes. Steek uit met een ronde vorm en serveer koud. Werk af met een puntje friseemayonaise, kappertjes, friseesalade en dille.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!