Steenbolk met gele groenten



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


• 4 stukken steenbolk • zoutwater 3% • wittewijnsaus (sjalot, witte wijn, visfumet, room) • 2 potjes saffraan • 4 grote gele wortelen • 1 geut karnemelk • 4 mini-mais • 1 stukje daikon • 1 dl Chardonnay azijn • 2 el honing

Bereiding

Fileer de steenbolk, ontvel en portioneer. Laat 5 minuten weken in zoutwater.

Maak een wittewijnsaus (sjalot, witte wijn, visfumet, room) met saffraan in. Gaar net voor het opdienen de vis enkele minuten in de net niet kokende saus.

Schil 2 van de 4 wortelen en snijd ze in blokjes. Stoof ze aan met een geutje karnemelk en saffraan en draai dit in de Thermomix® tot een crème.

Schil de 2 andere wortelen, snijd ze in stukjes en stoof ze aan. Kook de mini-mais gaar in melk met saffraan en snijd in stukjes.

Snijd enkele plakjes van een daikonradijs en steek er rondjes uit. Marineer de rondjes in Chardonnay azijn, die je hebt opgewarmd met een potje saffraan en honing.

Afwerking

Schik alles mooi op een bord.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!