Spaghetti courgetti met pesto en ovengegaarde tomaatjes



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 2 personen.

Ingrediënten


  • 2 courgettes
  • 30 g parmezaanse kaas
  • 1/2 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 handen basilicum
  • sap van 1/2 limoen
  • 3 el pijnboompitten
  • 12 cherrytomaatjes
  • provençaalse kruiden
  • zwarte peper
  • snuifje zeezout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Was de courgettes, snijd de uiteinden af en maak sliertjes met een spiraalsnijder.

Doe de Parmezaanse kaas, de knoflook, olijfolie, basilicum, het citroensap en pijnboompitten in de blender en mix tot een gladde pesto.

Halveer de tomaatjes en leg ze in de ovenschaal met de snijkant naar boven. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Bak ze gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Bak de courgetteslierten ongeveer 3 minuten in een pan met een beetje olijfolie, niet te lang, anders worden ze papperig. Kruid af met zwarte peper. Haal uit de pan en laat even uitlekken.

Meng met de pesto. Leg er de tomaatjes op en werk af met pijnboompitten en verse basilicum.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!