Rode poon met wortelstructuren



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 4 kleine rode ponen
  • 2 l zeewater naar smaak
  • peper en zout
  • 1 bosje jonge wortelen
  • boter
  • 4 dikke radijsjes
  • 1 kg dikke oranje wortelen
  • 5 g Agar®
  • 4 dikke gele wortelen
  • 50 g rode mosterdsla 

Bereiding

Fileer de rode ponen en verwijder de graten, maar laat er de staart aan. Week de rodepoonfilets 2 uur in het zeewater. Kruid daarna royaal met peper en zout en rooster onder de salamander.

Schil de jonge wortelen en snijd in tonnetjes. Kook gaar en bak aan in boter. Snijd de paarse wortelen in staafjes en bak in boter. Kook de dikke oranje wortelen gaar in kokend gezouten water, pureer tot een gladde crème en voeg voor elke 500 gram wortelcrème 5 gram Agar® toe. Kook de gele wortelen gaar in kokend gezouten water en mix glad.

Leg de rodepoonfilets op borden. Schik de jonge en paarse wortelen in één lijn op de staart van de vis. Probeer twee strakke lijnen te maken, zodat de lijn met wortelen niet te breed uitvalt. Vul de lege ruimtes op met de wortelcrèmes en mosterdsla.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!