Risotto met asperges en gedroogde ham



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 4 plakken gedroogde ham, ca. 2 mm dik
  • 35 g parmezaanse kaas, in 1 stuk
  • 200 g witte asperges
  • 200 g groene asperges
  • 40 g sjalot, versnipperd
  • 1 teen knoflook (geplet)
  • 0.5 dl olijfolie
  • 200 g arboriorijst
  • 2 blad laurier
  • 2 dl witte wijn
  • 1.5 liter blanke (gevogelte)bouillon
  • 30 g boter
  • 30 g kervel
  • 20 g affilla cress
  • Affilla cress


    De merknaam voor een eetbare plant. Affilla Cress wordt gekenmerkt door de zeer onderscheidende en decoratieve vorm. Het is familie van de suikererwt, wat maakt dat het product goed inzetbaar is als erwtvervanger in gerechten. Door zijn zoete smaak combineert het onder andere goed met bittere, friszure gerechten. Affilla Cress is lekker in koude en warme gerechten of in salades waarin de smaak van erwt tot zijn recht komt.

  • 4 blad bloedzuring

Bereiding

Snijd de gedroogde ham in julienne en rasp de Parmezaanse kaas.

Schil de asperges en bind ze samen in vier bundels, wit en groen afzonderlijk. Blancheer de witte asperges

gedurende ca. 7 minuten en echaudeer de groene asperges gedurende ca. 4 minuten, naargelang

de dikte.

Verfris ze, laat ze uitlekken, snijd de punten af (ca. 5 centimeter lang) en snijd de rest schuin

in gelijke schijfjes van 0,5 centimeter dik.

Stoof voor de risotto de versnipperde sjalotten en geplette knoflook glazig in de olijfolie, stoof de rijst

kort mee tot hij blinkt (= perler).

Voeg de laurier toe, bevochtig met de witte wijn en een beetje blanke gevogeltebouillon tot de rijst

voor drie vierde onderstaat, breng aan de kook en laat de rijst zwellen op een matig vuur.

Roer geregeld en voeg tijdig wat blanke gevogeltebouillon en/of aspergekookvocht toe.

Laten de rijst zwellen tot hij licht beetgaar is.

Verwijder de laurierblaadjes, roer er een klontje boter door en meng er de geraspte Parmezaanse kaas, de

aspergeschijfjes en de helft van de julienne van ham onder. Kruid bij met zout en peper indien nodig.

Dresseer de rijst in sombreroborden, strooi er de andere helft van de julienne van ham over, schik er de

aspergepunten geschrankt op en garneer met de kervel, affilla cress en een blaadje bloedzuring.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!