Quiche met prei en gerookte zalm



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 200 g prei
  • boter
  • peper
  • 150 g gerookte zalmfilet
  • 200 g brokkeldeeg
  • 120 g gemalen kaas
  • 4 ei
  • 2 eierdooiers
  • 2 dl melk
  • 2 dl room
  • nootmuskaat

Bereiding

Snijd de schoongemaakte prei in gelijke plakjes, stoof ze gaar in wat boter en kruid met zout en peper.

Laat de prei afkoelen en druk er het overtollige vocht uit.

Versnijd de gerookte zalm in gelijke reepjes.

Bedek de bodem van een taartvorm (24 centimeter doorsnede, 3 centimeter hoog) met laag brokkeldeeg

van 2 millimeter dik. Bak deze gedurende 20 minuten voor op 150 °C, afgedekt met bakpapier en gevuld met

rijst of bakpitten (= blind bakken). Verwijder vervolgens de bakpitten en het bakpapier. Beleg de bodem met de

zalm en de prei. Strooi er de helft van de gemalen kaas over. Roer de eieren en eierdooiers los, voeg de melk, de

room, zout, peper en nootmuskaat toe en roer alles flink om. Vul de vorm verder op met de appareil en strooi er

de rest van de kaas over. Bak gedurende ca. 30 minuten op 150 °C. Portioneer de quiche en serveer ze warm.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!