Pluma met romanesco, schorseneer en pastinaak



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


• 4 stukken pluma • yarikiku-marinade • boter • 4 uien (Cévennes) • 2 schorseneren, gewassen en geschild • 5 aardperen • room • 25 g plattekaas • 1⁄4 romanesco, in roosjes • boter • kleefkruidtoppen

Bereiding

Marineer de stukken pluma in de yarikiku-marinade. Kleur aan in boter en bak 2 minuten aan elke kant. Laat 5 minuten rusten en snijd naar keuze.

Snijd de pastinaak met schil in langwerpige stukken. Bak ze goudbruin in boter. Brand de pastinaak hierna af met de brander.

Frituur de schorseneren op 140 °C tot ze beginnen te drogen. Snijd ze in stukken en verdeel ze op de ui.

Kook de aardperen gaar in water en room. Draai tot een crème samen met de plattekaas.

Afwerking

Bak de romanescoroosjes kort aan in boter. Schik alles op het bord en werk af met kleefkruidtoppen.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!