Parelhoen, morieljes, asperges en pastinaak



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 2 parelhoenders
  • 1 kg pastinaak
  • 50 g gedroogde morieljes
  • 1⁄2 bosje peterselie
  • 6 witte asperges
  • boter
  • 20 kleine fijne groene asperges
  • vogelmuur
  • 1 sjalot
  • 500 ml donkere gevogeltefond
  • 2 dl room
  • 1 dl cognac

 

Bereiding

Laat de parelhoenfilets mooi kleuren in de pan en 5 minuten in de oven op 180 °C. Ontbeen de boutjes, sla het vlees plat tussen plasticfolie en kruid met peper, zout en versgehakte peterselie. Rol op tussen folie en gaar 5 minuten in de microgolfoven op 700 W.

Schil de asperges en kook beetgaar. Warm ze op in gesmolten boter en kruid met peper en zout. Schil de pastinaak, snijd in blokjes en bak in boter. Week de morieljes in koud water. Knijp het vocht goed uit en snijd fijn.

Snijd de sjalot fijn, bak in boter en voeg de fijngesneden morieljes toe om kort aan te stoven. Blus met de cognac en de gevogeltefond. Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte.

Afwerking

Schik het vlees en de groenten op het bord. Werk af met de saus en wat vogelmuur.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!