Op hooi gebraden lamskroon



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


2 lamskronen

2 1⁄2 el mosterd

4 el peterselie, fijngehakt

2 el paneermeel

boter

hooi

6 jonge wortelen

2 uien, grof gehakt

3 dl rode wijn

1 dl balsamicoazijn

8 dl bruine fond

tijm

laurier

2 teentjes knoflook

1 broccoli

peper en zout

1 kleine kl suiker

2 patissons (pompoenachtige vrucht)

4 lente-uien

2 kleine violetartisjokken

een scheutje citroensap

50 g cantharellen

 

Bereiding

Maak een panade door 2 eetlepels mosterd te mengen met de peterselie en het paneermeel.

Maak het lamsvlees schoon en smeer de panade op de lamsfilet. Kleur de filet in hete boter in de pan aan en gaar daarna in de Big Green Egg® (of in de oven) op gebrand hooi. Kleur de beentjes en de vellen aan, voeg 2 in stukken gesneden wortelen en de uien toe.

Deglaceer de pan met de rode wijn en de balsamicoazijn. Laat inkoken, voeg de bruine fond, tijm, laurier en de knoflook toe. Laat trekken, passeer door een zeef en monteer met een klontje boter en wat mosterd.

Kook de broccoli gaar in kokend gezouten water. Giet af, spoel onder koud water en mix in de Thermomix®.

Schil de rest van de wortelen en snijd in partjes. Stoof aan in boter met peper, zout en een klein beetje suiker.

Kook de patisson kort en bak aan in boter. Kruid met peper en zout. Bak de lente-uien kort aan in wat boter.

Maak de artisjokken schoon en kook in water met het citroensap en een snufje zout. Verwijder het hooi vanbinnen wanneer ze gaar zijn.

Maak de cantharellen schoon en bak ze aan in boter. Strijk de broccolicrème op het bord en schik er de groenten op. Saus apart serveren.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!