Oesters met melkvel, aardpeer en radijsInfo


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


4 grote oesters van het type Colchester

2 dl verse volle melk

2 el sojasaus

400 g aardperen

5 dl gevogeltefond

5 dl melk

1 bosje radijzen

1 bosje minibloedzuring

 

Bereiding

Maak de oesters open en haal ze uit de schelp, verwijder de onzuiverheden. Bak de oesters drie seconden aan elke kant in een hete antiaanbakpan. Snijd elke oester in twee of drie stukken en leg deze op borden.

Verhit de volle melk en de sojasaus in een ondiepe pan op zacht vuur zonder te roeren, zodat er een vel op komt. Haal het vel van de melk met behulp van twee bamboespiesjes en leg dit voorzichtig over de oesters.

Steek de aardperen uit met een appelboor en kook de buisjes gaar in de gevogeltefond en melk. Kook daarna de afsnijdsels van de aardperen gaar in hetzelfde vocht en mix glad. Snijd de radijzen in dunne plakjes en leg in ijswater om krokant te worden. Spuit de aardpeercrème naast de stukken oester en werk af met de buisjes aardpeer, krokante radijzen en bloedzuring.

Info


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!