Oesters met gin en komkommerInfo


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:De ingrediënten in dit recept zijn voor personen.

Ingrediënten


4 platte of holle oesters

citrusafrikaantjes

1 komkommer

1 dl gin (Hendrick’s)

1 blaadje gelatine, geweekt

10 g hiziki, geweekt

groene kruiden, zoals oesterblad en zeevenkel

 

Bereiding

Maak de oesters open, vang het vocht op en leg de oesters op een koele plaats.

Pers een derde van de komkommer in een sapcentrifuge; je hebt 1 deciliter komkommersap nodig. Warm het komkommersap kort op met de gin en het oestervocht. Los er de uitgeknepen gelatine in op en verdeel over de oesters. Je kunt de oesters het best op schilferijs of verfrommelde aluminiumfolie leggen, zodat ze mooi recht liggen; anders loopt de jus eruit.

Haal bolletjes uit een derde van de komkommer met een kleine bolletjessteker. Snijd de rest van de komkommer in flinterdunne plakjes en rol op. Werk de oesters af met de komkommerbolletjes en -rolletjes, de groene kruiden en de citrusafrikaantjes.

Info


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!