Noordzeetong met bloemkool en radijsjes



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


4 noordzeetongen, gefileerd

peper en zout

1 bloemkool

3 dl melk

3 dl water

1 dl walnotenolie

2 dl olijfolie

4 kleine rode radijsjes, in flinterdunne plakjes

3 dl visfumet

1 zakje inktvisinkt

dille

platte peterselie

 

Bereiding

Leg de zeetongen op elkaar, kruid met peper en zout en stoom gaar.

Kook een halve bloemkool in de melk met het water. Pureer de bloemkool daarna fijn en werk af met de walnotenolie. Mix de andere helft van de bloemkool rauw tot het geheel op fijne couscous lijkt. Meng met 1 deciliter olijfolie en kruid met peper en zout.

Leg de plakjes radijs in ijswater om krokant te worden.

Laat de visfumet inkoken en monteer met 1 deciliter olijfolie en de inktvisinkt.

Leg de zeetongen op de borden en spuit enkele toefjes bloemkoolcrème aan het uiteinde van de vis. Verdeel de bloemkoolcouscous over de vis en steek de plakjes raap tussen de couscous. Werk af met dille en platte peterselie.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!