Noordzeetong marino punkInfo


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


1 tong van meer dan 1 kg

100 g boter

500 g schorseneren

een scheutje citroensap

100 g chorizo

100 g gekonfijte eendenmaagjes

50 g Keiemtalerkaas, gemalen

2 sjalotten

3 dl witte wijn

3 dl visfumet

4 dl room 

Bereiding

Snijd de tong in vier gelijke porties en kleur aan in boter. Fileer één kant wanneer de tong gaar is en zet aan de kant om te serveren.

Was de schorseneren, schil en snijd in stukken van 5 cm. Kook in gezouten water met een scheutje citroensap tot ze gaar zijn. Schik op het bord.

Snijd de helft van de chorizo en de eendenmaagjes in heel fijne blokjes en meng door elkaar. Leg op de schorseneren en strooi er een klein beetje gemalen kaas over zodat alles blijft liggen. Laat de rest van de chorizo samen met de sjalotten en de witte wijn inkoken.

Voeg de visfumet toe en laat verder inkoken. Doe hetzelfde met de room. Werk af met enkele klontjes koude boter. Schik de vis tussen de schorseneren en druppel de saus eromheen.

Info


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!