Nieroogkreeft met helder tomatensapInfo


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


10 grote rijpe vleestomaten, in blokjes

3 blaadjes gelatine, geweekt

4 grote nieroogkreeften

4 brochettestokken

olijfolie

groene kruiden naar keuze

 

Bereiding

Doe de tomatenblokjes in een vergiet en zet er een bakje onder. Vries gedurende 10 uur in. Haal uit de diepvries en laat langzaam ontdooien. Het sap dat eruit komt, is helder en lekker van smaak. Warm een derde van dat sap lichtjes op en los er de gelatine in op. Pel de nieroogkreeften maar zorg dat de kop en de staart eraan blijven. Prik er een brochettestok in zodat het staartstuk recht blijft. Bak in een pan met olijfolie. Schik de nieroogkreeften op het heldere tomatensap. Werk af met groene kruiden.

Info


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!