Nage van strandkrab met kreukels en gepofte aardappelInfo


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


Bereiding

Maak de lavasolie: mix de lavas rauw met de druivenpitolie. Pof de (ongeschilde) aardappelen in de oven op grof zeezout op 180 °C tot ze gaar zijn. Hak de strandkrab in stukken en bak aan in hete olijfolie. Voeg er de fijngesneden wortel toe, net als de tomatenpuree, de look, laurier en tijm. Flambeer met armagnac. Bevochtig meteen met de visfumet en laat een 10-tal minuten doorkoken. Passeer en kook verder in tot de gewenste dikte. Leeg de aardappel en meng met olijfolie tot een smeuïge puree. Kook de kreukels gedurende 20 minuten in de courtbouillon en haal ze uit de schelp. Kook de bisque op met de Kappa®, doe in een krabvorm en laat opstijven. Haal uit de vorm en leg tussen de kreukels.

Afwerking

Leg de kreukels in een rondje rond de aardappelpuree. Schenk de soep in het bord. Trek enkele druppels lavasolie in het bord.

Info


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!