Nage van scheermessen met lente-ui, kombu en een olie van lavasInfo


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


1 kg scheermessen

geutje witte wijn

3 dl room

50 g lavas

3 dl zonnebloemolie

2 lente-uien

ijswater

20 g kombu 

Bereiding

Trek de scheermessen vacuüm met een geutje witte wijn en laat 40 minuten garen op 55 °C. Haal ze uit de vacuümzak en mix de jus met de room. Mix de lavas met de zonnebloemolie, giet door een fijne sauszeef en doe deze olie in een plastic pipet.

Snijd de lente-uien in stokjes, doe ze in het ijswater en houd ze aan de kant. Leg de scheermessen op elkaar, verdeel de lente-ui en de kombu erop, giet de jus errond en werk af met de groene olie van lavas.

Info


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!