Nage van kabeljauwwangen met gebakken aardpeer en lente-uiInfo


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


500 g aardpeer

een geutje + 4 dl room

2 grote kabeljauwkoppen

8 kabeljauwwangen

2 sjalotten

1 dl Ricard

2 dl visfumet

1 bosje dille, gesnipperd

1 bosje lente-ui, fijngesneden

een snufje szechuanpeper

 

Bereiding

Schil de helft van de aardpeer, kook in water met een geutje room en mix tot een gladde crème. Snijd de andere helft in blokjes en bak aan tot ze beetgaar zijn.

Snijd de kabeljauwkoppen doormidden en spoel alle bloed, kiemen en onzuiverheden weg. Zet ze in de steamer gedurende 4 minuten. Verwijder het vel, net achter het oog tot het einde.

Stoof de sjalotten aan, doe de wangen en de gebakken aardpeer erbij en blus met de Ricard. Doe de visfumet en de room erbij, samen met de dille, de lente-ui en de szechuanpeper. Laat kort opkoken en schep het over de halve koppen die je op elk bord gelegd hebt. Mix de jus met de Bamix® op en overgiet. Werk af met het groen van de lente-ui.

Info


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!