Mousse van witte chocolade met aloë vera en rijstpap, suikerspin en zilverkrokantjes



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


De parfait van witte chocolade

100 g witte chocolade

60 g suiker

3 dl room

2 el stadshoning Amielo®

4 el aloë vera

1 bolletje geitenkaas (Crottin de Chavignol)

5 blaadjes gelatine, geweekt

1 dl room, opgeklopt

rasp van 1⁄4 limoen

 

De rijstpap

1 l melk

130 g suiker

1⁄2 vanillestokje

20 g kokosbloesemsuiker

200 g dessertrijst

2 dl room, half opgeklopt

zure room

spinsuiker

 

 

Bereiding

De parfait van witte chocolade

Warm de chocolade, de suiker, de room, de honing, de aloë vera en de geitenkaas op tot alles opgelost is. Haal van het vuur, voeg de gelatine toe en laat afkoelen tot het mengsel lauw is. Spatel er dan de opgeklopte room en de limoenrasp onder en zet in de diepvriezer.

De rijstpap

Laat de melk opkoken met de suiker, het vanillestokje en de kokosbloesemsuiker. Voeg de dessertrijst toe, breng tot het kookpunt en laat verder garen in de oven van 190 °C tot al het vocht opgenomen is. Meng er de room onder. Werk af met dotjes zure room en spinsuiker en enkele blaadjes goudsbloem.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!