Macaroni en espuma van bisque en krokant buikspekInfo


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


11⁄2 l bisque

40 g Agar®

16 scheermessen

3 dl room

peper en zout

cayennepeper

10 g Proespuma® (van Sosa)

20 g Parmezaanse kaas

20 g buikspek

enkele stengels Kaapse knoflook, schuin gesneden 

Bereiding

Bind 1 liter van de bisque met de Agar®. Doop de macaronikit in het nog warme mengsel. Na 1 minuut worden de buisjes hard en kun je ze eruit halen. Snijd de buisjes schuin af zoals penne.

Spoel de scheermessen goed en doe ze in een vacuümzak. Gaar ze 40 minuten op 55 °C, zo blijven ze mooi wit. Snijd ze op dezelfde maat schuin af zoals de macaroni.

Meng voor de espuma de rest van de bisque met de room en kruid met peper, zout en cayennepeper. Voeg de Proespuma® toe, doe in een sifonfles en zet die in de koelkast.

Afwerking

Snijd de Parmezaanse kaas in kleine blokjes. Dit gaat beter als de kaas een beetje lauw is (als de kaas te koud is, kan hij brokkelen). Snijd het buikspek in kleine blokjes en bak ze krokant. Garneer met de stengels Kaapse knoflook.

Info


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!