Lamsnek met portobello, bloemkoolblad en parijse wortel



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 1 lamsnek, volledig ontbeend
  • 4 portobello’s
  • 1 kl Activa
  • 1 takje tijm en 1 takje rozemarijn
  • 1 l lamsfond
  • boter
  • 1/4 bloemkool, in roosjes + enkele groene blaadjes
  • 1 pastinaak, in stukjes
  • 0,5 kg gele raap, in stukjes
  • 1 zoete aardappel
  • 3 dl melk
  • 1 potje saffraan
  • 500 g gele wortelen, geschild
  • 30 g boter
  • 3 dl gevogeltefond

Bereiding

Strooi de Activa® over de lamsnek, bind op, trek vacuüm en laat 12 uur garen op 60 °C. Laat afkoelen en snijd in porties. Bewaar de jus uit de vacuümzak.

Kleur het vlees aan op de Fakir Cook® op een onderlaag van tijm en rozemarijn. Meng de jus uit de vacuümzak met de lamsfond en monteer met boter.

Kleur de portobello’s aan in boter en laat ze verder garen in de oven op 180 °C. Bak de bloemkool aan, samen met de groene blaadjes. Stoof de stukjes pastinaak en raap aan.

Draai de zoete aardappel in cocotte en gaar ze in boter. Schik de groenten op de champignons en maak een mooi geheel van de stukjes vlees. Overgiet met de jus.

Stoof de wortelen aan in de boter. Voeg de fond toe, laat stoven tot alles gaar is en mix fijn tot een gladde crème.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!