Lamskroon met aardappelrösti, cannelloni van spitskool en inktvis, crème van broccoli



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



Aantal
stappen
8

De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 200 g pastabloem
  • 2 ei
  • olijfolie
  • 2 zakjes inktvisinkt
  • inktvisinkt


    Wordt vooral gebruikt om gerechten kleur te geven en heeft geen uitgesproken smaak. De inkt wordt gebruikt voor pasta, maar ook in risotto en paella.

  • 1 spitskool
  • boter
  • 2 lamsribstukken
  • 8 aardappelen
  • peper
  • zout
  • 1 broccoli
  • 2 wortelen grof gesneden
  • 1 ui grof gehakt
  • 1 kl tomatenpuree
  • 2 l bruine fond
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • 1 blaadje laurier

Bereiding

Meng de pastabloem met de eieren, een scheutje olijfolie en de inktvisinkt. Kneed het deeg goed en laat 2 uur rusten in plasticfolie in de koelkast.

Snijd de spitskool fijn en bak in boter.

Ontdoe het vlees van vet en onzuiverheden. Kleur aan in boter en gaar 8 minuten in de oven op 200°C.

Schil de aardappelen en snijd in julienne (met een mandoline). Kruid met peper en zout, knijp het vocht uit en bak in olijfolie in een antiaanbakpan. Steek de aardappelen uit met een vormpje.

Kook de broccoli in gezouten water, giet af en spoel onder koud water. Mix tot een gladde crème.

Rol het pastadeeg op de fijnste stand van de pastamolen uit tot heel fijne vellen. Kook in gezouten water, schep uit, spoel onder koud water en laat drogen. Rol de krokant aangebakken spitskool in het zwarte pastadeeg op tot cannelloni. Warm op in de microgolfoven. Kleur de parures van het vlees aan, voeg de wortelen en de ui toe en laat mee aankleuren. Meng er de tomatenpuree, de bruine fond, knoflook, tijm en laurier door en laat inkoken tot sausdikte.

Schik het vlees met de aardappelrösti en de cannelloni in porties op het bord. Werk af met puntjes broccolicrème en druppels saus.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!