Lamscurry met rijst op Indiase wijze



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor personen.

Ingrediënten


  • 200 g uien
  • 60 g reuzel
  • kerriepoeder
  • 900 g lamsstoofvlees, versneden
  • 35 g bloem
  • 0,5 liter kokosmelk
  • 0,25 liter blanke (kalfs)bouillon
  • 2 appels (renetten)
  • 200 g rijst
  • 20 g boter

Bereiding

Stoof de versneden uien aan in de reuzel en kruid ze met zout en kerriepoeder. Wentel de stukken vlees in de bloem en bak ze kort mee. Bevochtig met de kokosmelk en de bouillon, roer af en toe, breng aan de kook en laat op een zacht vuur sudderen gedurende 1 uur en 20 minuten.

Voeg er dan de schoongemaakte en in blokjes gesneden appel bij. Laat nog 10 minuten gaar sudderen en kruid bij indien nodig.

Zet de rijst op in 2 liter gezouten water. Kook de rijst gedurende ca. 16 minuten en roer af en toe los. Giet de rijst af, spoel met lauw water en laat uitlekken. Droog de rijst op een servet in een matig warme oven en werk af met een klontje boter. Dresseer de lamscurry in een kom en geef de rijst afzonderlijk door.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!