Koolvissuprême op Russische wijze en aardappelen gekookt op Engelse wijze



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor personen.

Ingrediënten


  • 200 g wortel
  • 200 g ui
  • 65 g boter
  • 50 g peterselie
  • 800 g koolvisfilets
  • peper
  • 0,5 l court-bouillon
  • sap van 1/4 citroen
  • 1 kg aardappel

Bereiding

Snijd de gecanneleerde wortelen in dunne schijven en de uien in ringen. Stoof ze kort aan in 25 gram boter en voeg er de peterselieblaadjes bij. Portioneer en ontgraat de koolvisfilets, kruid met zout en peper en leg ze op de gestoofde groenten.

Bevochtig met de court-bouillon en pocheer de vis.

Giet geregeld wat jus over de vis.

Houd de vis warm in een ovale schotel.

Kook het pocheervocht met de groenten tot de helft in. Voeg er het citroensap bij en werk af met de rest van de boter.

Bereid de aardappelen op Engelse wijze.

Giet het afgewerkte pocheervocht over de vis en serveer meteen. Geef de aardappelen afzonderlijk door.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!