Konijnenbout op Vlaamse wijze met aardappelen gekookt op Engelse wijze



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor personen.

Ingrediënten


  • 1 konijn + bloed
  • 2 dl azijn
  • 110 g boter
  • 20 g bloem
  • 1 fles rode wijn
  • peper
  • 30 g cassonade
  • 1 kruidentuiltje
  • 500 g uien
  • 0,75 kg aardappelen
  • 2 sneden witbrood
  • aalbessengelei

Bereiding

Snijd het konijn in gelijke stukken. Plet de lever, wrijf deze door een zeef en verdun met het bloed en de azijn.

Bak de stukken konijn in 60 gram boter, bestrooi ze met de bloem en bak deze kort mee. Voeg er de rode wijn aan toe, samen met de levermassa. Kruid met zout en peper, voeg er de cassonade en het kruidentuiltje bij en breng aan de kook.

Voeg er tot slot de versneden, in 30 gram boter gesauteerde uien aan toe en laat het vlees gaar sudderen.

Verwijder het vlees, laat het uitlekken en doe het in een andere pot. Mix de saus, kruid bij indien nodig en wrijf door een zeef. Giet de saus over het vlees en warm dit weer op.

Snijd de aardappelen in gelijke vorm en kook ze op Engelse wijze.

Snijd de sneden brood in hartvormige croutons en bak ze in wat boter goudbruin. Bestrijk ze vlak voor het doorgeven met wat aalbessengelei.

Dresseer het vlees in een kom en schik er de croutons rond. Geef de aardappelen afzonderlijk door.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!