Kokkels, crumble, schaaldieren, crème van venkel en zeegroentenInfo


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 4 goudmerkmosselen (grootste) of alleen de schelpen
  • 250 g kokkels
  • 100 g rijst
  • olijfolie
  • 50 g panko
  • 1 venkelknol
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g zeekraal

Bereiding

Gaar de mosselen 20 seconden in de microgolfoven op 1.000 watt. Bewaar de schelpen. Het vruchtvlees van de mosselen kun je opeten of voor een andere bereiding gebruiken. Dompel de kokkels onder in wat kokend water tot ze mooi opengaan. Schep ze uit het water en haal het vruchtvlees uit de schelpjes.

Kook de rijst in het kookvocht van de kokkels en laat drogen. Bak de gedroogde rijst in een ruime pan met hete olie tot de rijst begint te poffen. Bak de panko kort aan tot die goudkleurig wordt. Laat afkoelen. Wrijf samen met de gepofte rijst in een vijzel tot een crumble.

Gaar de venkel met een flinke scheut olijfolie en de knoflook 2 uur in de oven op 180 °C. Mix de venkel glad. Verdeel de venkelpuree in de mosselschelpen, doe de crumble erbovenop en schik de kokkels op de crumble. Werk af met de zeekraal. Het hapje kan ook anders geserveerd worden, bijvoorbeeld in een sint-jakobsschelp. 

Info


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!