Kerriesoep 'mulligatawny'



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 120 g kipfilet
  • 1,25 liter blanke kippenbouillon
  • 40 g rijst
  • 150 g uien
  • 30 g boter
  • 20 g bloem
  • 10 g kerriepoeder
  • 1 dl room

Bereiding

Kook de kipfilet gaar in de kippenbouillon en verdeel het vlees in grove stukken.

Zeef en ontvet de kippenbouillon.

Kook de rijst beetgaar in lichtgezouten water, giet af en spoel onder koud water.

Stoof de versnipperde ui aan in de boter.

Roer er de bloem bij, warm kort mee en voeg het kerriepoeder toe. Bevochtig met de kippenbouillon, kruid met zout, roer alles goed om en breng aan de kook. Kook de soep op een matig vuur gaar, mix en passeer door een zeef.

Breng ze weer aan de kook met de room en schuim af.

Proef en kruid bij met zout indien nodig.

Doe de stukjes kippenvlees en de gekookte rijst in een soepbord.

Giet er de soep kokend bij en serveer.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!