Jong leven



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • een klont boter
  • 2 wortelen grof gesneden
  • 2 uien grof gesneden
  • 1 l bruine fond
  • tijm
  • laurier
  • knoflook geplet
  • 200 g broccoli
  • 1 l gevogeltefond
  • 8 g agar
  • Agar


    Een geleermiddel, gewonnen uit rode algen, dat samen met gelatine een van de oudste geleermiddelen is. Na zijn snelle gelificatie kan het temperaturen verdragen tot 80 °C. De hoeveelheid vezels maakt Agar® tot een snelle, stevige geleimaker waar weinig van nodig is om te geleren. Je hebt 10 g agar nodig per liter vloeistof.

  • 50 g zwarte quinoa
  • zwarte quinoa


    Het meest uitgesproken van smaak in zijn soort. Deze smaakt nootachtig en is het meest crunchy van alle soorten quinoa. Het is ook de meest voedzame soort, omdat zwarte quinoa anthocyanine bevat, een antioxidant die onder andere ook in blauwe bessen en zwarte rijst voorkomt en waaraan veel gunstige eigenschappen worden toegeschreven.

  • affilla cress
  • Affilla cress


    De merknaam voor een eetbare plant. Affilla Cress wordt gekenmerkt door de zeer onderscheidende en decoratieve vorm. Het is familie van de suikererwt, wat maakt dat het product goed inzetbaar is als erwtvervanger in gerechten. Door zijn zoete smaak combineert het onder andere goed met bittere, friszure gerechten. Affilla Cress is lekker in koude en warme gerechten of in salades waarin de smaak van erwt tot zijn recht komt.

  • 4 varkenswangen Duroc d'Olives
  • varkenswang


    De kaken of kaakspieren van varkens, geschikt om te stoven of te koken. Het vlees is sterk dooraderd met zenuwen en pezen die veel collageen bevatten en die na langzaam stoven oplossen tot gelatine. Dit levert zeer mals vlees op.

Bereiding

Bak de varkenswangen aan in boter. Voeg de wortelen en de uien toe. Ontvet de pan en blus met Orval. Voeg de bruine fond, tijm, laurier en knoflook toe. Laat gaarkoken. Snijd de wangen in blokjes en meng met een beetje ingekookte fond. Kook de broccoli in de helft van de gevogeltefond en laat de Agar ® meekoken. Mix wanneer de broccoli gaar is. Breng op smaak met peper en zout en verdeel in vormpjes. Kook de zwarte quinoa in de rest van de gevogeltefond. Leg de broccoli op de varkenswangen, schep er de quinoa rond en versier met een takje Affilla Cress ® .

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!