Jackmakreel met watermeloen en crème van sla



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 1 dikke snede watermeloen
  • 300 g grof zeezout
  • de schil van 1 limoen
  • de schil van 1 sinaasappel
  • 2 takjes dille
  • 10 steranijsjes
  • 1 rode biet
  • 8 jack makrelen, gefileerd en ontgraat
  • 1 krop sla
  • 3 eiwitten
  • 1 fles druivenpitolie
  • enkele takjes Crazy Pea

Bereiding

Snijd 12 blokjes van de watermeloen en voeg de rest bij het zout. Mix het zout en de watermeloen fijn met de schil van de limoen en de sinaasappel, de dille, de steranijsjes en de rode biet. Laat de makrelen en 2 uur in het zoutmengsel trekken. Kook de sla in haar geheel. Haal uit het water, spoel onder koud water en wring uit. Mix samen met de eiwitten in de Thermomix ®. Monteer met de druivenpitolie tot de saus bindt. In een gewone mixer kan ook, maar dan verkrijg je niet zo’n vaste massa om op deze manier te dresseren. Spoel de makrelen en snijd in plakjes. Schik deze met de blokjes watermeloen op het bord. Verdeel de sla-emulsie er in puntjes op en prik er takjes Crazy Pea tussen.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!