Heldere ossenstaartsoep



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • olie
  • 100 g uien
  • 150 g wortel
  • 10 g knoflook
  • 1,5 liter blanke bouillon
  • 0,75 liter bruine bouillon
  • 1 kruidentuiltje
  • 3 g geplette peperkorrels
  • 50 g selderij
  • 50 g prei
  • 50 g raap
  • 50 g erwten
  • clarif
  • 0,25 d maderawijn
  • 10 g kervel

Bereiding

Kleur de stukken ossenstaart op een bakplaat in de oven in een beetje olie met een mirepoix van de ui, 100 gram wortel en de knoflook.

Schep ze met de groenten over in een kookpot, ontvet en deglaceer de ovenplaat, en voeg de deglaçage bij de ossenstaart.

Bevochtig met de blanke en bruine bouillon, kruid met zout en breng aan de kook met het kruidentuiltje.

Laat dit op zacht vuur koken gedurende ca. 2 uur (tot het vlees van de ossenstaart gaar is) en voeg er 10 minuten voor het einde van de bereiding de geplette peper bij.

Pluk de stukjes vlees van de gaargekookte ossenstaart.

Snijd de rest van de wortel, de selderij, de prei en de raap in ruitvorm en kook ze afzonderlijk beetgaar.

Echaudeer de erwtjes. Passeer de bouillon, ontvet zorgvuldig, klaar de bouillon met de clarif en passeer door een gaasdoek. Voeg het garnituur bij de ossenstaartsoep en werk af met de maderawijn en de kervel.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!