Grietbot met spaghetti van prei, schorseneer, gebakken rode rijst, tapenade van kappers en schaaldierjus



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 4 stukken grietbot van 120 g
  • 1 stuk prei
  • 2 schorseneren
  • 100 g rode rijst
  • 2 el brunoise van sjalot, prei, wortel en chorizo
  • 1 el kappers
  • 1 el lente-ui
  • 1 el peterselie
  • 1 el brunoise van tomaat
  • fleur de sel
  • 1 el witte wijn
  • 1 el visfumet
  • 1 dl room
  • snufje cayennepeper
  • 1 kl xeresazijn

Bereiding

Portioneer de vis en gril kort, gaar verder juist voor opdienen en kruid af met wat fleur de sel.

Snijd de prei in lange slierten, kook de slierten zeer kort en bak de prei in hete olijfolie, afgekruid met peper en zout. Schil de schorseneren, snijd ze in schuine stukken en bak de stukken in boter tot ze gaar zijn. Voeg peper en zout toe.

Kook de rode rijst 20 minuten gaar en giet af. Bak de brunoise van groenten en chorizo. Bak juist voor het opdienen de rijst krokant in olie, kruid met peper en zout en roer de gebakken brunoise hier goed door.

Maak nu de tapenade. Hak hiervoor de kappers fijn, voeg de peterselie, brunoise van tomaat en lente-ui toe, breng op smaak met olijfolie en versgemalen peper.

Om de saus te maken bak je de koppen in hete olie. Voeg alle aromaten toe bij de jus en bak kort mee. Bevochtig met witte wijn en fumet, laat dit alles 30 minuten intrekken en passeer. Voeg de room toe en laat dit geheel inkoken tot een lichte jus. Passeer door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout, cayennepeper en xeresazijn®

Afwerking

Onderaan het bord komen wat schorseneren. Schik daarop de rijst en de vis en dresseer de preislierten met de tapenade hierboven. Werk af met de kroepoek of groene kruiden.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!