Gevogelteveloutésoep ''dame blanche''Info


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


 • 1 eierdooier
 • 70 g room
 • 120 g kipfilet
 • 7 à 8 g eiwit
 • witte peper
 • 70 g room
 • 1,2 liter blanke gevogeltebouillon
 • 60 g blanke roux
 • 2 dl amandelmelk

Bereiding

Roer de eierdooier los en meng er 40 gram room door voor de liaison.

Maal 60 gram kipfilet fijn met het eiwit en zout en peper en doe dit in een mengkom. Plaats de mengkom op ijs en spatel er de rest van de room stevig bij tot een homogene massa. Maak met een koffielepel kleine schelpvormige porties van deze zachte vulling en pocheer ze in de gevogeltebouillon. Kook de rest van de kipfilet gaar in de gevogeltebouillon en snijd in kleine dobbelsteentjes.

Breng de bouillon weer aan de kook, bind met de roux en kook de bereiding gaar. Proef en kruid bij indien nodig. Laat de soep weer opkoken en schuim zorgvuldig af. Voeg er de amandelmelk bij en warm weer op tot tegen het kookpunt.

Voeg het garnituur van de zachte gevogeltevulling en de blokjes kipfilet erbij. Werk de soep af met de liaison.

Info


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

 • Ter Duinen
 • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!