Gerookte paling met zure perzik en buba arare arum



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 200 g gerookte paling
  • 250 g gerookte paling
  • 2 dl dashi
  • 5 gelatineblaadjes
  • 3 dl half opgeslagen lichte room
  • 3 dl gevogeltefond
  • Een mespuntje cayennepeper
  • 50 g tuinkers
  • 5 g Agar
  • Enkele sprietjes daslook
  • Matchapoeder
  • 1 el Buba Arare

Bereiding

Snijd 200 g paling in reepjes of staafjes. Mix de andere 250 g paling in de Thermomix ®. Warm de dashibouillon op en los er de gelatineblaadjes in op. Doe dit bij de paling in de Thermomix ® en mix goed door. Laat het afkoelen tot het lauw is en voeg er de half opgeslagen lichte room aan toe en kruid af met cayennepeper. Doe in vormpjes en vries in. Mix de tuinkers fijn met de gevogeltefond, voeg de Agar ® toe en kook op. Doe in de verfspuit en spuit over de ingevroren mousse. Snijd de daslook in reepjes.

Afwerking

Schik alles mooi en leg er de daslook bij. Overstrooi alles met de Buba Arare arum en het matchapoeder.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!