Gepocheerde wijtingfilet 'dugléré'Info


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


 • 2 wijtingen van ca. 330 g/stuk
 • 80 g boter
 • 50 g sjalotten, versnipperd
 • peper
 • 0,5 dl witte wijn
 • 3 dl visfumet
 • 1 tomaat, gepeld, ontpit en in blokjes gesneden
 • 40 g peterselie
 • 4 fleurons

Bereiding

Fileer de wijtingen, verwijder het vel en klop ze gelijkmatig vlak. Maak twee inkepingen met de rug van en mes en vouw ze in drieën, met de velkant naar binnen.

Plaats de filets in een beboterde ovenschotel, strooi er de sjalotten over en kruid met zout en peper. Bevochtig, met de witte wijn en vul aan met visfumet tot de vis half onderstaat. Laat de vis opkoken en pocheer in de oven, onder beboterd boterpapier en een deksel.

Giet het pocheervocht af en laat het inkoken tot 2 deciliter. Werk de reductie op met enkele klontjes koude boter en voeg de tomaat en peterselie toe.

Laat even opkoken en kruid bij indien nodig.

Schik de gepocheerde wijtingfilets op een schotel of op de borden, overgiet met de saus en plaats er de fleurons op.

Info


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

 • Ter Duinen
 • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!