Gepocheerd ei, karnemelkpuree met gebruinde boter, grijze garnalen tomaat en broodkorstjes



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 1 tomaat
  • 1 snede witbrood
  • olie
  • boter
  • 250 g aardappelen
  • 2 dl karnemelk
  • peper
  • nootmuskaat
  • 2 liter water
  • 0,25 dl azijn
  • 4 ei
  • 60 g handgepelde garnalen
  • 20 g kervel

Bereiding

Mondeer en ontpit de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Verwijder de korst van de snede brood en snijd in gelijke blokjes. Bak ze goudbruin in wat olie en boter.

Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.

Schil en was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water (= pommes nature) en draai ze vervolgens door een roerzeef.

Voeg er de karnemelk, 40 gram gebruinde boter, zout, peper en nootmuskaat bij.

Breng het water aan de kook met de azijn.

Laat de eieren er een voor een inglijden en pocheer ze gedurende ca. 2 ½ minuut. Verfris en pareer ze.

Warm de eieren weer op in lichtkokend, gezouten water gedurende maximaal 30 seconden, juist voor het doorgeven.

Dresseer de karnemelkpuree in sombreroborden.

Plaats er het gepocheerde ei op en strooi er de garnalen, wat stukjes tomaat en op het laatst de croutons over.

Werk af met enkele kervelpluksels.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!